Deze pagina biedt algemene informatie over een bepaalde categorie. Druk op de knop Help voor informatie over specifieke producten () aan de rechterkant van de configurator.

Geheugen (RAM)
RAM (Random Access Memory) is essentieel voor een computersysteem. Hoe meer RAM je computer heeft, hoe meer informatie er tegelijkertijd kan worden verwerkt. Alle programma's, games en toepassingen die je momenteel gebruikt, worden opgeslagen in je RAM-geheugen. Dus, hoe meer RAM je computer heeft, hoe meer toepassingen je kunt draaien.

Merkgeheugen

Ons geheugen wordt uitvoerig getest en geleverd met tenminste3 jaar garantie. Wij leveren alleen “oorspronkelijk geheugen” (originele chips op een origineel bord, in tegenstelling tot originele chips op een moederbord van derden). Dit is het meest betrouwbare soort geheugen. Veel bedrijven bieden geheugen aan dat op dat moment het goedkoopst is, maar wij bieden alleen volledig getest kwaliteitsgeheugen. Op die manier is de kans dat je computer crasht of instabiel wordt, het kleinst.

Helaas kunnen we geen klant-specifieke geheugenmerken leveren, ongeacht of ze goedkoper of duurder zijn, omdat al onze geheugens volledig worden getest en gegarandeerd werken. Dat betekent dat indien je problemen ervaart, je zeker weet dat je een identieke vervanging van ons ontvangt (we kunnen dit zelfs dezelfde dag nog naar je op de post doen (snelbezorgdienst), zodat je niet het gehele systeem via de RMA-procedure naar ons terug hoeft te sturen).

Hoe bepaal ik hoeveel RAM ik nodig heb?

Met de tijd worden toepassingen steeds krachtiger en dat betekent meestal dat ze ook meer RAM nodig hebben. Om je RAM-vereisten te bepalen, raden we je aan na te gaan wat de minimale geheugen-vereisten zijn van alle toepassingen die je van plan bent tegelijkertijd te gaan draaien en bestel dan bij ons een RAM die twee keer zo groot is.

Naast de geheugenhoeveelheid in je computer, kun je ook kiezen voor een sneller geheugen. Een sneller geheugen communiceert sneller met je CPU en zorgt daardoor voor nog betere prestaties.

Het kan best lastig zijn om de RAM die je nodig hebt te bepalen. Gelukkig wordt onze website voortdurend bijgewerkt en is de minimumhoeveelheid RAM in onze configurator altijd voldoende voor gemiddeld computergebruik.