Deze pagina biedt algemene informatie over een bepaalde categorie. Druk op de knop Help voor informatie over specifieke producten () aan de rechterkant van de configurator.

Draadloze netwerkkaart
Met een netwerkkaart kun je het volgende doen:

  • Een computer verbinden met een netwerk


  • Een breedband-internetverbinding tot stand brengen


  • Een laptop of ander apparaat verbinden met een computer

Al onze computers worden geleverd met tenminste één geïntegreerde netwerkaansluiting.

DRAADLOZE NETWERKVERBINDING

Al onze computers beschikken over een draadloze netwerkverbinding. Om jouw computer te kunnen gebruiken in een draadloze omgeving moet je een draadloze netwerkkaart selecteren tijdens het configureren van je computer. De draadloze netwerkkaart stelt je in staat een verbinding te maken met draadloze netwerken en toegangspunten. De verbinding kun je configureren vanuit je besturingssysteem of door gebruik te maken van de meegeleverde software.

Een draadloze netwerkverbinding instellen

Het is vrij eenvoudig om een draadloos netwerk in je woning te realiseren, maar hoe goed dit netwerk functioneert is afhankelijk van een aantal factoren:

  • De dikte van de muren in je woning (oude huizen kunnen een uitdaging vormen)
  • De afstand tussen de afzonderlijke computers (je moet wellicht gebruik maken van toegangspunten)


Om een draadloos netwerk in te kunnen stellen, moet iedere computer/laptop die je wil aansluiten op het netwerk voorzien zijn van een draadloze netwerkkaart. Je hebt ook een router en modem nodig. Waar aangegeven, worden onze routers geleverd met een geïntegreerde ADSL-/breedbandmodem. Je hoeft bij deze producten dus niet nog een aparte modem aan te schaffen.

Om de draadloze netwerkverbinding zo eenvoudig mogelijk te maken, komt je internetverbinding je huis binnen en wordt deze aangesloten op je router. Iedere computer/laptop maakt verbinding met de router (draadloos of via een kabelverbinding) en iedere computer/laptop kan een internetverbinding tot stand brengen via de router. Je computer kan ook signalen verzenden naar de router en de router kan deze signalen dan weer doorsturen naar andere computers. Op deze manier krijg je toegang tot de harde schijven op computers in andere ruimtes en kun je bestanden overzetten, wijzigen en zelfs verwijderen. Je kunt dit allemaal beheren vanuit “Mijn netwerklocaties” en zelf bepalen welke mappen je wil delen met anderen en welke mappen je liever privé houdt.