Mijn laptop voelt warm aan, help?!

giphy.gif

Elke laptop zal op een bepaald moment warm worden. Maar in vergelijking met een Desktop PC is dat eigenlijk best logisch, er is niet genoeg ruimte om lucht door te laten en er een super goede koeler in te plaatsen, dus de warmte moet toch ergens heen. Maar wanneer je het gevoel hebt dat de laptop toch echt heter is dan normaal zijn er wel een aantal stappen die we kunnen ondernemen.

Ten eerste, wanneer jouw laptop al wat ouder is, je huisdieren hebt of deze buiten gebruikt waar stof en vuil kan zijn, is het logisch om de laptop zo nu en dan schoon te maken. Zo eens per twee maanden zou voldoende moeten zijn om cool te blijven. Hiervoor kunnen we het gebruik van perslucht aanraden, dit is te verkijgen in de bouwmarkt, online of zelfs in de lokale supermarkt. Nadat je de laptop hebt uitgezet en de stroomkabel en batterij eruit gehaald hebt, kun je deze open maken. Hierdoor komt de garantie niet te vervallen (tenzij je van plan bent om de binnenkant aan het spies te rijgen); Voel je vrij om ons te bellen wanneer je hulp nodig hebt, over het algemeen kunnen we foto's sturen, en instructies voor de meeste laptop modellen die we verkopen.

Vindt de ventilator(en), houdt de propellors stil door met jouw vingers in het midden te drukken en blaas de stof eruit door middel van de perslucht. De meeste flessen perslucht hebben er instructies op staan, maar over het algemeen zou je deze op ongeveer 15CM afstand moeten houden. Soms is dit alleen al voldoende om de laptop aanzienlijk af te laten koelen en soms wordt deze er zelfs stiller van. Als dit niet helpt is de volgende stap het opnieuw plaatsen van de thermische pasta. Dit is wat arbeidsintensiever en een onderdeel hiervan is het verwijderen van de "heatsink", het verwijderen van de oude pasta en het plaatsen van de nieuwe pasta. Nogmaals, mocht je hier hulp bij nodig hebben, voel je vrij om ons te bellen wanneer je hulp nodig hebt, over het algemeen kunnen we foto's sturen, en instructies voor de meeste laptop modellen die we verkopen.

Als de laptop daarna nog steeds te heet is dan kun je de stress test uitvoeren om een game sessie of een flinke werklading te simuleren en een programma als RealTemp of HW Monitor op hetzelfde moment laten lopen zodat deze metingen van de temperatuur uit kan voeren. Mocht de stress test de laptop uit laten vallen dan is het de moeite waard om een van de metingsprogrammas te laten lopen zonder verder iets te doen, om een idee te krijgen van de temperaturen. Je kunt hier een screenshot of foto van maken en deze naar ons toesturen wanneer je niet zeker weet wat je voor je hebt en dan nemen wij het vanaf daar van je over.

giphy.gif
 
Last edited:
Top