Handige Programma's | PCSPECIALIST

Handige Programma's

Powerwolf

Moderator
Staff member
Moderator
Handige programma's

Wij hebben een lijst samengesteld met de meest handige programma’s
Wanneer u contact opneemt met onze technische support kunt u gevraagd worden om deze te gebruiken en het resultaat naar ons oe te sturen. De lijst is niet compleet en we zullen waarschijnlijk sommige links veranderen in de toekomst, het is bedoeld om u programma’s te geven die wij als PC Specialist tech support gebruiken en vertrouwen.
Ze zijn allemaal gratis te gebruiken!

13492
Benchmarks & Stresstests


https://rog.asus.com/articles/news/realbench-v2-43-new-version-available-now/
Een open source software van Asus voor het controleren van de prestatie van uw systeem. Kan worden gebruikt als Benchmark/Tresstest.

https://geeks3d.com/furmark/
FurMark is een lichtgewicht maar erg intensief grafischekaart / GPU stress test op het Windows platform. Het is ook een snel OpenGL benchmark. Furmark is simpel om te gebruiken en gratis.

https://benchmark.unigine.com/superposition
Extreme prestatie en stabiliteits test voor PC hardware: videokaart,voeding,koelingssystemen, bekijk uw systeem in standard of in overclock modes met direkte lading.

https://www.mersenne.org/download/
Prime95 is een populaire keuze voor stress/torture testen van Desktop processors (niet te gebruiken voor laptops) vanaf de dag van zijn introductie,speciaal voor overclockers en systeembouwers. De software maakt zwaar gebruik van de processors integer en drijvende puntinstructies, het voed de processor een constante en gevarieerde werklading om zo de stabiliteit van de processor en de L1/L2/L3 processor cache te testen.

13493
Memory RAM


https://www.memtest86.com/
MemTest86 is de orginele, gratis, stand alone geheugen test software for X86 computers. Memtest86 boots vanaf een USB flash drive of een CD en test de RAM in uw computer voor fouten met gebruik van een uitgebried algorythmes en testpatronen.

13494
Overview & Monitoring


https://www.techpowerup.com/gpuz/
GPU-Z is een lichtgewicht systeem uliteit ontworpen om u vitale informatie over uw video-card of grafische processor te geven.

https://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html
CPU-Z is een freeware dat informatie verzameld over de belangrijkste apparaten in uw systeem:
  • Processornaam en nummer,codenaam,process,package,cache levels.
  • Moederbord en chipset
  • Real-time meting van elke kern interne frequencies en geheugen frequencies.

https://www.techpowerup.com/realtemp/
Real Temp is een temperatuur monitor programma that is ontworpen voor alle Intel single Core, Dual Core, Quad core en Core i7 processoren. Pentium 4 processors worden niet ondersteund. Houdt de minimum en de maximumtempratuur bij met volledige logfuncties.

https://www.hwinfo.com/download/
Uitputtende informatie over hardware componenten die in de hierachie worden weergegeven, ontvouwen zich in diepe details.
Nuttig voor het verkrijgen van gedetailleerde hardware inventarisraport of het controleren van verschillende hardware gerelateerde
parameters.

13495
Hard Disk


https://www.seagate.com/gb/en/support/downloads/seatools/
Een snel diagnotisch programma that de gezondheid van uw Seagate schijf controleerd.


https://crystalmark.info/en/software/crystaldiskmark/
CrystalDiskMark is een harddrive benchmark software.

https://www.hdtune.com/
HD Tune pro is een hard disk / SSD software met veel funkties. Het kan gebruikt worden om de prestatie van uw drive te meten, het scannen van fouten, het controleren van de gezondheidsstatus (S.M.A.R.T), veilig verwijderen van data en nog veel meer.

https://support.wdc.com/downloads.aspx?p=3&lang=en
Dit is een Windows versie van Data Lifeguard Diagnostics. Het zal testen uitvoeren voor Western Digital interne en externe schijven. Als extra kan het u voorzien van informatie over het model en serienummer van schijven die met uw systeem zijn verbonden.

13496
Grafischekaart & Weergave


https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html
Download Display Driver Uninstaller DDU- Display Driver Uninstaller is een programma voor het verwijderen van drivers dat u can helpen met het complete verwijderen van AMD/Nvidia grafischekaartdrivers en packages van uw systeem zonder dat het restanten achterlaat (inclusief register sleutels,folder en files en driver store).

http://www.jscreenfix.com/
Een vastzittende pixel is een heldere gekleurde punt dat niet weggaat wanneer naast gelegen pixels wel veranderen. Vast zittende pixels valle neht meest op wanneer de rst van het scherm zwart is. Jscreenfix kan veel vastzittende pixels repareren in 10 minuten.

Handleidingen

https://www.manualslib.com/
Database voor Handleidingen, niet alleen componenten, bijna alles, de data base bevat meer dan 3003075 pdf files en 65111 merken.

Blue Screens

https://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html
BluescreenView scans al uw mindump files gecreeerd tijdens een Blue Screen Of Death crash en geeft alle informatie weer in een scherm. Voor elke crash geeft BluescreenView de minidump een filenaam,de datum/tijd van de crash, de basis crash informatie dat wordt weergegeven in de blue screen en de details van de drivers of module die waarschijnlijk de oorzaak zijn van de crash.
 
Last edited:
Top