AMD Radeon RX 5500XT

Next Level 1080p gamen

Ultrareagerend, hifi AAA-gamen met tot 60FPS en e-sports gamen met tot 90FPS.

De AMD Radeon™ RX 5500 XT grafische kaart brengt gamen op 1080p naar een nieuw niveau en levert ultrareagerend, hifi AAA-gamen met tot 60FPS en e-sports gamen met tot 90FPS.3

De AMD Radeon™ RX 5500 XT is uitgerust met tot 8GB van GDDR6 hogesnelheidsgeheugen en PCI® Express 4.0-ondersteuning voor maximale gameprestaties, exceptionele stroomefficiëntie en buitengewoon veel waar voor het geld.

Nu configureren

Koop een AMD Radeon™ RX 5500 grafische kaart en krijg Monster Hunter World: Iceborne Master Edition en drie maanden gratis Xbox Game Pass voor PC

Er wacht je een nieuwe wereld in Hunter World: Iceborne Master Edition (Master Edition bevat: Monster Hunter: World Full Game en Monster Hunter World: Iceborne Expansion). Krijg de ultieme game-ervaring met de AMD Radeon™ RX 5500 XT grafische kaart.

Speel Gears 5 en meer dan 100 pc-spellen*

Gears 5 is hier en groter dan ooit. Vijf spannende modi. Eén epische ervaring. Speel Gears 5, en nog een aantal PC-games van topkwaliteit met de Xbox Game Pass voor PC.

Meer informatie

Extreme game-DNA

De AMD Radeon™ RX 5500 XT grafische kaart, ondersteund door de geavanceerde 7mm RDNA-architectuur, heeft nieuwe computereenheden die ongelofelijke prestaties leveren en is geoptimaliseerd voor betere visuele effecten zoals volumetrische verlichting, vervagingseffecten, diepte van het veld en een cache-hiërarchie met meerdere niveaus voor verminderde latentie en ultrareagerend gamen.

Game fidelity, versneld

De AMD Radeon™ RX 5500 XT grafische kaart ondersteunt hifi-gamen voor innemende explosies, fysica en lichteffecten, waarmee realisme tot leven wordt gebracht.
RDNA-architectuur met toppresaties is ontwikkeld om functies als FidelityFX, Radeon™ Image Sharpening6 flink te verbeteren, en Integer Display Scaling voor maximale prestaties en mooie game-ervaringen.

Radeon Afbeeldingverscherping

Radeon Afbeeldingverscherping combineert contrastaanpassende verscherping met GPU-upscaling om heldere en gedetailleerde visuals te leveren met bijna geen invloed op de prestaties.4 Nu met ondersteuning voor DirectX® 9, 11 en 12.

Integere beeldschermschaling

Speel klassieke games en herleef de retro-ervaring door afbeeldingen op het scherm te schalen van een tot vier (of meer) pixels om een retro-achtige visuele game-ervaring te leveren.

Radeon™ Boost

Geef je games een boost qua prestatie en vloeiendheid tijdens snelle beweging op het scherm door de resolutie van het hele frame dynamisch te verlagen zodat de FPS omhoog kan zonder de kwaliteit te beïnvloeden.

Radeon™ Anti-Lag

Radeon™ Anti-Lag7 helpt de tijdsduur minimaliseren tussen de gamer die een knop indrukt of de muis beweegt en het verschijnen van de respons op het scherm.

Radeon Anti-Lag kan de responsieratio tot wel 1,4x verhogen voor een gegeven framewaarde. Dit is de ultieme functie voor iedere gamer of e-sporter. Nu met ondersteuning voor DirectX® 9, 11, 12 en Vulkan®.

“When every frame counts, and every click matters, having Radeon Anti-Lag enabled to vastly improve click-to-response rates is a no-brainer, and a must-have for elite gamers.”

Tim ‘Nemesis’ Lipovšek, League of Legends

AMD Radeon™ Software Adrenalin 2020 Edition

De nieuwste Radeon™ Software Adrenalin 2020-editie introduceert een compleet opnieuw ontworpen gebruikerservaring waarmee de volledige potentie van jouw GPU wordt vrijgespeeld, met day-0 drivers die zijn geoptimaliseerd voor nieuwe games en een sterk aan te passen game-ervaring.

 1. Radeon FreeSync-technologie vereist een monitor en AMD Radeon™ graphics, beide met FreeSync-ondersteuning. Zie www.amd.com/freesync voor alle details. Bevestig de mogelijkheden met je systeemfabrikant voordat je een aankoop doet. GD-127
 2. HDR-compatible monitors zijn niet vereist voor FreeSync 2 HDR; de driver kan de monitor in native mode zetten wanneer HDR-inhoud wordt gedetecteerd die door de FreeSync 2 HDR wordt ondersteund. Anders vereist HDR-inhoud dat het systeem wordt geconfigureerd met een kabel van inhoud die volledig HDR-klaar is, inclusief een grafische kaart, een graphics driver en een applicatie. Beeldmateriaal moet in HDR worden afgespeeld en bekeken worden met een speler die op HDR is afgestemd. Content in venstermodus heeft ondersteuning van het besturingssysteem nodig. GD-105
 3. Testen uitgevoerd door AMD-prestatielabs voor X 5500 XT op 20 november 2019 op de volgende games met de volgende instellingen: Borderlands 3 (High), Rocket League (High). Verschillende PC-fabrikanten maken mogelijk gebruik van andere instellingen, wat andere resultaten kan opleveren. Prestatie kan afwijken RX-403
 4. Slechts gemiddeld 1% mindere prestatie met Radeon Image Sharpening AAN vs UIT met gebruik van Radeon Software Adrenalin 2019 editie 19.7.1. Testen uitgevoerd door AMD-prestatielabs op 4 jun 2019 op de 8GB Radeon™ RX 5700,met gebruik van een testsysteem bestaand uit Intel i7 9700K CPU (3.6 GHz), 16GB DDR4-3200MHz geheugen, en Windows 10x64 met Radeon Software Adrenalin 2019 editie 19.7.1. Prestatie kan afwijken. In eerste instantie beschikbaar op de nieuwe serie RX5700 grafische kaarten. RS 300.
 5. Radeon™ antilagtechnologie is onderworpen aan OEM-activatie. Ga alsjeblieft na bij je ontwikkelaar voor informatie over compatibiliteit. GD-153
 6. Radeon Image Sharpening-technologie is onderworpen aan OEM-activatie. Ga alsjeblieft na bij je ontwikkelaar voor informatie over compatibiliteit. RIS ondersteunt Direct X® 11 momenteel niet. GD-152
 7. Testen uitgevoerd door AMD-prestatielabs op 22 augustus 2019 op de 8GB Radeon™ RX 5700 XT op de volgende games: Fortnite (Epic Preset), Overwatch (Epic Preset), Player Unknown’s Battleground (Ultra Preset), The Division 2 (Ultra Preset), en Middle-Earth: Shadow of War (Ultra Preset) op 1440p, resulterend in een gemiddelde responsietijd die 1,4x sneller is met inschakeling van Radeon™ antilag. Prestatie kan afwijken RS-307
 8. *Aanbieding beschikbaar bij deelnemende verkopers voor in aanmerking komende aankopen die tussen 1 juli 2019 en 10 maart 2020 gemaakt worden of zolang de voorraad couponcodes strekt. Ongeldig indien verboden. Volledige voorwaarden van de aanbieding op www.amdrewards.com/terms. Game Pass voor PC: meer dan 100 PC-games beschikbaar vanaf augustus 2019. Gears 5 beschikbaar vanaf de herfst 2019. Game Pass-code moet vóór 30 juni 2020 zijn ingewisseld. Beperkt tot één promotioneel abonnement van 3 maanden per Microsoft-account gedurende een periode van 12 maanden. Vereist de Xbox (bèta)-app en Windows 10 (met updates). Leeftijdsbeperkingen en systeemvereisten zijn van toepassing. Spelaanbod verandert met de tijd. Meer informatie op Xbox.com/gamepass.

  Borderlands kreeg de PEGI-rating 18. Gears 5 heeft de ESRB-rating 'M' voor volwassenen en nog geen PEGI-rating. Kan ongepaste inhoud voor kinderen bevatten. Monster Hunter World: Iceborne kreeg de PEGI-rating 16. Kan ongepaste inhoud voor kinderen bevatten. Raadpleeg alsjeblieft ESRB.org, PEGI.info of je regionale organisatie voor game-ratings.

  © 2019 IPerion, LLC, en gepubliceerd en gedistribueerd door 2K. Gearbox en Borderlands en de logo's van Gearbox Software en Borderlands zijn geregistreerde handelsmerken en worden gebruikt met toestemming van Gearbox Software, LLC. 2K en het 2K-logo zijn handelsmerken van Take-Two Interactive Software, Inc. Alle rechten voorbehouden.

  ©CAPCOM CO., LTD. 2018, 2019 ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

  © 2019 Advanced Micro Devices, Inc., alle rechten voorbehouden. AMD, het AMD Arrow-logo, Radeon, FreeSync en combinaties daarvan zijn handelsmerken van Advanced Micro Devices, Inc. Vulkan en het Vulkan logo zijn geregistreerde handelsmerken van de Khronos Group Inc. DirectX is ofwel een geregistreerd handelsmerk of een handelsmerk van Microsoft Corporation in de VS en/of andere landen. Andere productnamen die in deze publicatie zijn gebruikt zijn enkel voor identificatiedoeleinden en kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke bedrijven.